"Valokuvan ja puun liitto", Yrittäjäsanomat.

Lokakuu 09, 2015

luava kehystämö kehykset kehys printti printtaus tulostus taulu taide puu massiivipuu kotimainen käsityö kädentaito design suomalainen mänty
-
Luavasta ja minusta (Juuso Virtanen) tehtiin juttu Yrittäjäsanomiin. Katri Simola haastatteli minua puhelimitse ja siinä vierähti kolme varttia kuin siivillä. Seuraavaa päivänä Meeri Utti tuli ottamaan minusta pari valokuvaa. Tässä lopputulos:
-
Ja tekstinä:
-

Valokuvan ja puun liitto

Miksi perustit oman yrityksen?
Halusin toteuttaa omaa unelmaani. Haluan luoda jotain omaa ja uutta, jota ei ole aikaisemmin ollut. Suomessa ei ole toista samanlaista yritystä. Sain idean kolmisen vuotta sitten. Minulla on tietokoneella noin 40 000 ottamaani valokuvaa, joille halusin parempaa käyttöä, joten päätin alkaa tehdä niistä massiivipuutauluja.
Kertoisitko tekniikasta tarkemmin?
Kuvia ei paineta puulle, koska silloin valokuvan laatu kärsii. Valokuva tulostetaan laadukkaalle mattapaperille ja liimataan massiivipuupalaan, joka on petsattu asiakkaan valitsemalla värillä. Viimeistelyn jälkeen niistä tulee yhtenäinen taideteos.
Miten sait ensimmäiset asiakkaasi?
Osallistuin elokuussa hyväntekeväisyystapahtumaan, josta sain ensimmäisiä asiakkaita. Sitä ennen tutut ja tutun tutut olivat jo tilanneet. Pidän ihmisten kanssa puhumisesta kasvokkain. Paikan päällä he voivat tuntea käsissään puun ja mattapaperin pinnan. Myös puun tuoksu kahlitsee. Pyrin siihen, että jossain vaiheessa minulla on kivijalkakauppa ja galleria.
Oletko osannut varautua kaikkeen?
Kaikki ei mennyt kuten olin suunnitellut. Ensimmäisen firman nimi ei mennyt läpi, koska sanalla oli rekisteröity tavaramerkki ulkomailla. Starttirahaa sain puoleksi vuodeksi. Kiitos uuden hallituksen, en usko saavani siihen jatkoa.
Mitä vinkkejä antaisit muille uusille yrittäjille?
Ei pidä jäädä hiomaan täydellistä, koska mikään ei ole koskaan valmista. Itsekin julkaisin kotisivuni, vaikka ne eivät olleet vielä valmiit ja olen muokannut niitä saamani rakentavan palautteen pohjalta entistä paremmiksi. Verkkosivujen ylläpito ja sosiaalisessa mediassa olo ovat todella tärkeitä. Sosiaalisella medialla on ihan älyttömän iso vaikutus, sillä siellähän kaikki ovat.
Luava
Luava valmistaa käsin tehtyjä massiivipuutauluja valokuvista. Valokuvat voivat olla joko asiakkaan omia tai yrittäjä Juuso Virtasen ottamia. Puu on mäntyä. Virtanen perusti yrityksensä alkukesästä. Lisätietoja osoitteessa: www.luava.fi sekä Instagramissa @luavaofficial
Jutun voit lukea myös tästä.
Kiitos Yrittäjät.fi
Kiitos Katri Simola.
Kiitos Meeri Utti.

Uutiskirjeellä olet osa Luavan tarinaa

Osallistu kommentoimalla!