Tarinaa suurempi on se, mistä ne tulevat.

Tammikuu 25, 2016

Tarinoiden kuuleminen on yksi hienoimmista asioista, jos pystyy asettumaan kertojan kenkiin. Itse pystyin tuntemaan jokaisen metrin merta allani, kun isäni kertoi käyneensä uimassa keskellä Atlantin valtamerta. Mielessäni kävi myös kaikki otukset, jotka alapuolellani olisivat uiskennelleet, sillä alla oli kuulemma 5000 m vettä. Tarinan kuuleminen on yksi asia, mutta kun itse on paikalla todistamassa tarinan alkuperää, niin siinä se juju piilee.

tarina blogi luava luova metsä luonto

Olen kaikki kesäni veneillyt Saimaalla ja merellä. Käsintehty puuvene, Oskari on kesäisin toinen kotini, jonka isäni rakensi 80-luvulla. Tarinoita löytyy Oskarilta enemmän kun jaksan kertoa, mutta yksi parhaista tarinoista on se, kun olin nuorempana ensimmäistä kertaa veneilemässä yksin kavereiden kanssa.

Lähdettiin Hangon regatan alta pois pohjoiseen ja kohteena oli Södra Klobben, saari, joka veljeni mukaan on vierailemisen arvoinen. Olin aikasemmilla kerroilla rantautunut Oskarilla vain satamiin ja laitureihin, joten luonnonsatamaan rantautuminen oli täysin uusi askel. Saavuttiin pieneen lahden poukamaan ja minä kapteenina annoin kaikille selkeät ohjeet. Rantautumisessa meni minuutti ja olimme onnistuneesti köysissä keula kohti Södra Klobbenin kallioita. Sammutin moottorin, tarkistin köydet, merkkasin lokikirjaan saapumisen ja vedin syvään henkeä. Ensimmäinen rantautuminen luonnonsatamaan onnistui täydellisesti!

luava luova oskari veneily puuvene

Menimme kavereiden kanssa (meitä oli yhteensä 10) kalliolle istumaan ja nauttimaan kylmät oluet. Hetken istuin siinä, katselin ympärilleni ja aloin hymyilemään. Olin tuonut kaverit upealle autiolle saarelle nauttimaan kesälomasta, meri-ilmasta ja vapaudesta. Kenelläkään ei tuntunut olevan mitään moitittavaa, kaikki hymyilivät. Kaiken lisäksi pääsimme katsomaan parhaalta paikalta auringonlaskua tällä saarella.

luava luova auringonlasku veneily saari

luava kohta luova puu massiivipuutaulu taide

Tässä siis yksi tarinoistani, joka jäi elävästi mieleeni. Olin itse paikalla todistamassa ja toteuttamassa tätä ja niin kornilta kun se kuulostaakin, kukaan ei saa sitä minulta enää pois. Sen takia toivon, että kaikki toisivat omat tarinansa jollain tavalla esiin. Parhaiden hetkien on tarkoitus olla näkyvillä, jotta ne muistot olisivat arjessakin mukana. Älä jätä niitä bittiavaruuteen lojumaan :)

luava kohta luova puu massiivipuutaulu taide

luava kohta luova puu massiivipuutaulu taide

Muistakaa, että tarinaa suurempi on se, mistä ne tulevat. Eli tuokaa ne esille! Ei muuta tällä kertaa, hyvää alkanutta viikkoa!

-Juuso

Osallistu kommentoimalla!