Aitoustodistus

Elokuu 15, 2016

Pidän aina huolen, että jokainen käsintehty työni on kaikin puolin laadukas. Tutkin tuotteen huolellisesti läpi ennen sen lähettämistä, ettei matkaan lähtisi koskaan virheellistä tuotetta. Toteutan laadun puolesta näinkin selkeää sääntöä: Jos en itse käyttäisi tai laittaisi käsintyöni tulosta esille, se ei lähde asiakkaalle. Sen takia laitan jokaisen luomuksen mukaan aitoustodistuksen.

Luava design aitoustodistus

Aitoustodistus tulee kaikkien Luavan tuotteiden mukana, oli se sitten Luava-teos, nahkalompakko tai avaimenperä. Se todistaa sen, että tuote on tehty käsin ja läpäissyt korkeat laatustandardit. Sen takana on myös hieman suurempi ajatus.

Luava aitoustodistus certificate of authenticity

Kotimaisen käsityön määrä hiipuu jatkuvasti automatisoinnin ja työvoiman ulkomaille ulkoistamisen myötä. Tuotteiden hinta putoaa, kun ne valmistetaan Kaakkois-Aasiassa tai työn tekee kone, mutta mitä jos kotimaisen käsityön hinta olisikin alhainen ja se työllistäisi moninkertaisesti tämänhetkisen määrän käsityöläisiä Suomessa?

Luava aitoustodistus certificate of autheticity desing

Esitän asian yksinkertaisesti, jotta kaikki ymmärtäisivät ongelman ytimen. Käsityönä Suomessa valmistettuja tuotteita ostetaan vähän, koska ne ovat kalliita. Ne ovat kalliita, koska tarjontaa on vähän. Tarjontaa on vähän, koska kilpailua on vähän. Kilpailua on vähän, koska käsityöllä Suomessa valmistettuja tuotteita ostetaan vähän. Ympyrä sulkeutuu.

Luava design aitoustdistus

Ongelmana on siis kotimaisen käsityön hinta. Jos kilpailua olisi käsintehdyissä tuotteissa enemmän, hinnat laskisivat. Hintojen laskeminen kasvattaisi kysyntää, jolloin asiakkaat olisivat tyytyväisiä siihen, että saavat käsintehtyjä kotimaisia tuotteita hyvään hintaan. Kysynnän kasvun myötä käsityöläisiä tarvittaisiin lisää, joten vapaita työpaikkoja tulisi Suomeen enemmän. Jos jokainen suomalainen ostaisi joka kuukausi 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Mietin miten vähällä tämä ongelma olisi ratkaistu.

Luava design aitoustodistus

Minä pyrin Luavan avulla pääsemään tilanteeseen, jossa voin pitää käsintehtyjen tuotteiden hinnat kohtuullisina ja työllistää paljon käsityöläisiä Suomessa. Tämä on aitoustodistuksen takana piilevä suurempi ajatus ja ostamalla tuotteen edesautat Luavaa pääsemään tähän asemaan.

Luava design aitoustodistus

Jotta voit olla varma siitä, että seison kaiken sanomani takana, allekirjoitan jokaisen aitoustodistuksen henkilökohtaisesti.

Luava design aitoustodistus

Tukekaa siis käsityöläisiä. Silloin saatte ainutlaatuisen tuotteen itsellenne hyvällä omatunnolla ja annatte työtä Suomalaisille.

Hyvää loppukesää,
Juuso

Luava @ Facebook
Luava @ Instagram
Tilaa Luavan tarina

Luava design aitoustodistus facebook instagram

Osallistu kommentoimalla!

Kommenttisi hyväksytetään ennen julkaisua.


Lua lisää tarinoita:

Nahkalompakko Classic
Nahkalompakko Classic

Syyskuu 05, 2017

Luavan käsintehty Nahkalompakko Classic on syy, jonka takia Luava alkoi tekemään nahkatuotteita. Tekstin myötä pääset lähemmäksi tuotteen tuotantoprosessia ja Luavan ajatusmaailmaa.

Lue koko tarina →

Jos metsään haluat mennä nyt, niin mene.
Jos metsään haluat mennä nyt, niin mene.

Syyskuu 04, 2017

Tahdotko metsään patikoimaan, mutta se jää usein vain ajatuksen tasolle? Se ei vaadi juuri mitään toteutuakseen.

Lue koko tarina →

Partioaitta x Luava
Partioaitta x Luava

Elokuu 28, 2017 1 kommentti

Partioaitta ja Luava aloitti yhteistyön tuomalla Nahkalompakko Classicin ja Korttikotelon tuotevalikoimiin. Lisäksi Luavalla on suunnitelmissaan laajentaa toimintaansa mm. reppuihin.

Lue koko tarina →