Jos metsään haluat mennä nyt, niin mene.

Syyskuu 04, 2017

Jos olet monesti sanonut, että tekisi mieli heittää reppu selkään ja lähteä metsään, mutta suunnitelma on jäänyt vain puheen tasolle, on siihen ratkaisu. Se on yksinkertaisempi kuin luuletkaan, helpompaan kuin osaa edes kuvitella ja se kasvattaa sinua ihmisenä. Se on itsekuri.

Luava kartat matkailu

Älä pelkää kalenteria

Kaikki alkaa haaveilusta, jonka jälkeen tulee suunnitelman tekeminen. Kun suunnitelma on valmis (eikä sen tarvitse olla mitenkään huoliteltu), niin seuraava askel on kalenteriin merkinnän tekeminen. Tämä on se kohta, johon monen retkeilyt jää.

On mukava puhua asiasta, mutta kun suunnitelma alkaa käymään todeksi, monet jättävät sen siihen, koska useilla se tarkoittaa mukavuusalueelta poistumista. En ikinä tuomitsisi henkilöä, jolla asia jää vain haaveiluksi, koska itsellänikin se on monesti jäänyt siihen, mutta jos asia pyörii mielessä, kannattaa se toteuttaa. Siihen on lääkkeenä kalenteriin merkinnän tekeminen, jotta tietää sen päivän tulevan. Se on joillekin myös itsensä voittamista, jos ajatus tuntuu hieman jännittävältä.

Luava reppu matkailu

Hyvänä esimerkkinä on tilanne, jonka todennäköisesti jokainen on kokenut: Tapaat vanhan kaverin, juttelette hetken ja lopuksi toinen sanoo: "Voisi nähdä joskus." Yleensä se jää siihen, ellette ota kalentereita esiin siinä hetkessä ja sovi päivämäärää. Sama pätee metsään lähtemisessä, paitsi että tällä kertaa asia on 100 % vain sinun käsissäsi.

Kalenteri ei hallitse sinua, se vain helpottaa aikataulujen järjestelemistä. Jos jätät suunnitelmat puheen tasolle, eivät ne löydä tietä kalenteriin ja tällöin se kohta kalenterista täyttyy muilla asioilla. Jos tahtoo viettää enemmän "omaa aikaa", niin sekin kannattaa lisätä kalenteriin, koska muuten paikan vie ne kirotut kissanristiäiset.

Itsekuri

Päätät olla syömättä karkkia kuukauteen. Päätös ei vaadi itsekuria, mutta suunnitelmassa pysyminen vaatii (joiltakin enemmän kuin toisilta). Jos onnistut, olet voittanut itsesi, eikö?

Jos tahdot patikoimaan ja haaveilet siitä, se ei vaadi lainkaan itsekuria, koska siinä ei ole mitään vielä pelissä. Se, että alat suunnittelemaan retkeä ei myöskään vaadi itsekuria, koska voit vain olla menemättä. Se, että uskallat järjestää aikataulusi niin, että pääset metsään, vaatii jo paljon. Sitäkin enemmän vaatii se, että osallistutat ystäväsi mukaan, jolloin perumisen rima nousee korkeammalle. Tässä kohtaa sinulla on matkan toteuttamiseen loistavat eväät ja jos matka tapahtuu, olet voittanut itsesi. Itsekuria tässä vaati se, ettet jättänyt menemättä. 

Luava polku matkailu

Esimerkki parin viikon takaa

Päätettiin parin päivän varotusajalla lähteä Nuuksioon yhdeksi yöksi kaverin kanssa. Ei suunniteltu lainkaan reissua ja tuntia ennen lähtöä kaveri kysyi mm. onko meillä telttaa. Teltta kyllä löytyi, mutta tässä on loistava esimerkki siitä, ettei asioita tarvitse liikaa etukäteen suunnitella varsinkaan yhden yön reissulle.

Vasta kaupassa mietittiin mitä tarvitaan ja 3 min kauppareissun jälkeen oltiin jo matkalla. Auto jätettiin Kattilaan ja painuttiin metsään ilman sen suurempaa suunnitelmaa. Toki Nuuksio on turvallinen paikka lähteä valmistautumatta, mutta saavutimme sen mitä halusimmekin - pääsimme metsään.

Nuuksio metsä Luava matkailu

Luava haukkalampi nuuksio matkailu

Haukkalammelle pystytettiin teltta muutaman tunnin kulkemisen jälkeen, jonka jälkeen vain istuttiin luonnon keskellä, vuoltiin puun palasesta miekka (tuli lapsuuden ajat mieleen) ja vain rupateltiin. Kolmas kaveri liittyi joukkoon hieman myöhemmin. Siinä me vain mietiskeltiin maailman menoja lintujen laulaessa ja veden liplattaessa. Se arjessa läsnä oleva tasainen liikenteen melu oli hävinnyt.

Luava matkailu poppoo

Aamulla juotiin hitaat kahvit nuotiolla mukaan otetun pannun avulla. Teki todella hyvää ja mikä parasta, tämä tapahtui viikolla. Ei siis tarvitse sopia näitäkään reissuja aina viikonlopulle vaan voit irtautua arjesta keskellä viikkoa ja ehtiä vielä aamulla töihin.

Päätös

Niin kuin otsikko sen jo kertoo: jos tahdot metsään, niin mene. Ei sitä reissua aina tarvitse suunnitella joulusta saakka, ellei lähde valloittamaan Pacific Crest Trailia. Kannustan kaikkia menemään edes illaksi grillaamaan metsään ja Nuuksio on hyvä paikka aloittaa. Sinne pääsee pk-seudulta puolessa tunnissa ja parkkipaikalta on vain 5 min kävely keskelle metsää. Älä mieti liikaa vaan mene.

Juuso

Luava metsä nuuksio matkailu

Osallistu kommentoimalla!

Kommenttisi hyväksytetään ennen julkaisua.


Lua lisää tarinoita:

Nahkalompakko Classic
Nahkalompakko Classic

Syyskuu 05, 2017

Luavan käsintehty Nahkalompakko Classic on syy, jonka takia Luava alkoi tekemään nahkatuotteita. Tekstin myötä pääset lähemmäksi tuotteen tuotantoprosessia ja Luavan ajatusmaailmaa.

Lue koko tarina →

Partioaitta x Luava
Partioaitta x Luava

Elokuu 28, 2017 1 kommentti

Partioaitta ja Luava aloitti yhteistyön tuomalla Nahkalompakko Classicin ja Korttikotelon tuotevalikoimiin. Lisäksi Luavalla on suunnitelmissaan laajentaa toimintaansa mm. reppuihin.

Lue koko tarina →

Nahkalompakko Traveller
Nahkalompakko Traveller

Maaliskuu 29, 2017

Esittelyssä reissaajan luotettavin matkakumppani: Nahkalompakko Traveller. Julkaisussa myös tietoa uudesta jälleenmyyjästä.

Lue koko tarina →