Osa 8: Harmonia

Syyskuu 23, 2016

Valokuva on katsojalle vain valokuva, kunnes kuulee tarinan sen takana.

Valokuvia tulee joka suunnasta niin käsittämätön määrä, ettei ole ihme, että suurin osa ihmisistä kärsii kuvaähkystä. Ihminen ei enää katsomaan valokuvia ajatuksella, joka on tietenkin harmillista, sillä valokuvissa on jotain maagista. Valokuvien maagisuutta syventää se, kun kuulee valokuvan tarinan. Miksi kuva on otettu, mitä se kuvastaa, miten tilanteeseen on päädytty... Sen takia Luavan blogissa on "Kerrotut tarinat", joka kerää upeita valokuvia yhteen tarinan kera ja tuo sen esille aivan uudenlaisella tavalla. Kertojana tietenkin toimii valokuvan ottaja.

Pysähdy, katso, lue ja anna tämän valokuvan tulla sinullekin hieman tärkeämmäksi.

Harmonia Luava Lumo Lumopublishing

"Rakkaus puihin synti jo lapsuudessa, kasvaessani pihapiirissä, jossa leikkipaikan tarjosi vailtaisa puuvanhus, jolle oli helppoa kertoa kaikki ilot ja surut. Siitä saakka minulla on ollut erityisen voimakas viehtymys metsiin ja puihin. Tämä Harmonia-kuva syntyi eräänä sumuisena aamuna, kun usvakerros verhosi maiseman salaperäisyydellään ja puut näyttivät utuisen herkiltä. Maisema ikään kuin kutsui kävelemään sisälle sumuun. Tästä kuvasta on tullut minulle tärkeä, koska sen myötä pystyn kuvittelemaan itseni yhä uudelleen maiseman keskelle ja näin tuntemaan puiden antamaa rauhaa ja hyvää oloa.

turkulainen ammattivalokuvaaja Jaana Kotamäki"

Luava teos taulu Lumopublishing

Jaana Kotamäen valokuva voitti Lumo-lehden kilpailun (lehti nro 10). Kilpailun tarkoitus on kuin "Kerrotut tarinat"-osio, eli nostetaan valokuva tarinan kanssa esiin. Osallistua voi kuka tahansa omalla valokuvallaan, kertoen samalla valokuvan tarinan. Voittaja saa valokuvasta aidon Luava-teoksen ja kokonaisen aukeaman Lumo-lehdessä. Tosiaan paras juttu tässä on, että Lumo-lehti julkaistaan kuusi kerta vuodessaja kilpailu jatkuu jokaiseen painokseen! Seuraava lehti julkaistaan 26.9.2016, jonka voittaja on jo selvillä, mutta nyt kannattaa osallistua 21.11.2016 julkaisun kilpailuun. Voittajalle on luvassa 20x10 cm kokoinen Luava-teos kyseisestä kuvasta ja näkyvyyttä Lumossa.

Osallistua voit lähettämällä valokuvasi ja tarinasi sähköpostiosoitteeseen: luava@lumolehti.fi

Luava Lumo lumopublishing lumolehti teos taulu

Lue lisää Luavan ja Lumon yhteistystä täältä ja tutustu Lumon toimintaan kotisivuilaFacebookista, Twitteristä tai Instagramista.

Tutustu toki myös Lumo-lehteen! Jutut ovat kiehtovia, jos rakastaa luontoa ja upeita valokuvia. Lehden saa toki myös mobiiliversiona.

Luava Lumo lumopublishing Lumolehti luonto taulu taide käsityö

Jos et malta odottaa kilpailussa mahdollista voittoa, voit tilata omasta valokuvastasi ainutlaatuisen Luava-teoksen tästä.

Luava @ Instagram
Luava @ Facebook
Kotisivut

Kaikki "Kerrotut tarinat".

Mukavaa loppuviikkoa,
Juuso

Osallistu kommentoimalla!